De stem van De Doelen

Een achtdelige tv-documentaire serie met een twist over het Rotterdamse concertgebouw de Doelen.

Regie: Sander Burger en Kuba Szutkowski

Concept en script: Dragan Bakema, Sander Burger en Kuba Szutkowski

Met o.a. Martin van Waardenberg, Jacqueline Blom, Loes Schnepper en Shane Redondo

 

In 2016 bestaat concertgebouw de Doelen 50 jaar. 50 jaar muziek en vernieuwing. Vandaag de dag wordt er muziek gespeeld en ook gemaakt in alle toonaarden. Passend bij een pluriforme stad als Rotterdam.

TV Rijnmond, Popov Film en de Doelen slaan de handen in één om een mini-serie te maken over muziekbeleving. Een mix van documentaire inkijkjes in de werking van de Doelen en fictieve verhaallijnen. Elke aflevering is een dag en een nacht voor en achter de schermen van het meest eigenzinnige concertgebouw van Nederland.

De afleveringen worden vanaf 19 april elke dinsdag uitgezonden bij TV Rijnmond om 17:30 (en elk uur herhaald). Na uitzending worden de afleveringen hier online beschikbaar gesteld. 

 

 

 

Waarom De Doelen?

 

In de Doelen vinden jaarlijks ruim 1.200 evenementen plaats, waaronder zo’n 600 concerten in alle genres: van klassiek tot wereldmuziek en jazz. De Doelen ontvangt jaarlijks 650.000 bezoekers, waarvan 450.000 voor de culturele functie. Als concertgebouw bekleedt de Doelen de tweede plaats in Nederland qua publieksbereik en onder de Rotterdamse podiuminstellingen veruit de eerste plaats. Van alle Rotterdammers bezoekt circa 25% (jaarlijks) de Doelen. De zeer brede programmering, van grote publiekstrekkers tot specialistische concerten voor de doorgewinterde muziekkenner, van kinderconcerten tot concerten met muziek uit diverse herkomstlanden, maakt de Doelen een echt muziekhuis voor iedereen. De Doelen is dan ook een van de sterkste cultuurmerken van Rotterdam en omstreken.


Mede mogelijk gemaakt door: